مراسم هفتگی سه شنبه ها راس ساعت 21.30 - خ شهید رجایی کوی 13 آبان خ شهید مولایی نبش کوچه تیر 1 حسینیه پنج تن آل عبا (ع)
حکایت کشف حجاب همه کتابهای منتشر شده برای قیام گوهرشاد
مسجد گوهرشاد در سال ۸۲۱ هجری قمری در ضلع جنوبی حرم مطهر علیبن موسیالرضا(ع) در مشهد به همت گوهرشاد آغا، همسر شاهرخ میرزا پسر امیر تیمور گورکانی به وسیله معمار معروف آن زمان، قوامالدین شیرازی بنا شد.
مسجدی که در زمان پهلوی نخست، مامن قیامی خونین در اعتراض به سیاستهای فرهنگی و ضدمذهبی شد. رضاشاه در سالهای آغازین ورود به صحنه سیاست ایران، سیاست مذهبی خود را چنان تنظیم کرد که به نظر میرسید فردی دیندار و مقید به عمل به شعائر و احکام اسلامی و حفظ آنها است. زمانی که وی پلههای ترقی را سپری میکرد، خود را مسلمانی متعصب معرفی کرد؛ زیرا به ریشهدار بودن مذهب در میان مردم ایران به خوبی آگاه بود و از پیامدهای منفی مقاومت و تعارض با روحانیون و نیروهای مذهبی نیز اطلاع داشت.
با وجود این رضا شاه پس از بازگشت از ترکیه، به تأسی از غرب به اقداماتی دست زد از جمله اینکه همانند اروپاییها دستور پوشیدن کلاه شاپو را صادر کرد (در قانون اتحاد لباس، کلاه پهلوی، کلاه رسمی بود و همه مردم ایران به جزء آنهایی که مشمول استثناهای آن قانون میشدند ملزم به سر گذاشتن آن بودند.) وی در فکر تغییر کلاه بود که در اول فروردین ماه ۱۳۱۴ این دستور را صادر کرد، ابتدا قرار بود کارمندان دولت، این نوع کلاه را استفاده کنند و دولت بخشنامهای در این زمینه صادر کرد و سپس افراد دیگر ملزم به سر نهادن این کلاه شدند.
از طرفی به دلیل مخالفت برخی دولتمردان در استفاده از کلاه فرنگی، دولت ناچار شد که طی بخشنامهای دیگر استعمال آن را برای مأمورین دولتی اجباری کند. کلاه پهلوی یک لبه بود اما کلاه شاپو تمام لبه که به آن کلاه لبهدار نیز میگفتند. استفاده از کلاه فرنگی در غرب رایج بود.
http://beytolnoor.ir/?p=85